De Krachtplek

on

Er zijn veel verschillende omschrijvingen en definities van de term “krachtplek”.

In de wereld zijn er verschillende krachtplekken zoals bv Machu Picchu, de Pyramides, Stonehenge, Stone Circle of Avebury, Glastonbury (Chalice wells & Weary Hill) en zo zijn er nog veel meer. En dit zijn dan de grote wereld beroemde plekken maar overal op de wereld waar mensen in contact met hun omgeving en de aarde leven ontstaan meer en meer kleinere krachtplekken. Plekken waar intentie en energie samen komen en waar de Aarde en mensen samenwerken.

En in de meeste gevallen worden deze plekken omschreven als plekken waar je “magie” kan ervaren. Of onze plek hier in Toldijk ook “magie” heeft hangt veelal af van hoe jij jezelf voelt en openstelt voor wat er is.

We hebben verschillende mensen met verschillende ervaringen op deze plek mogen ontvangen en iedereen had een andere ervaring.

“Zodra je het erf oprijd van Bij de Rode Beuken kom je in een andere wereld. Een plek die warmte, ruimte, geborgenheid en verbinding uitstraalt. Dat komt niet alleen door de gastvrijheid en de zorgzaamheid van Lara en Hélène, maar ook vanwege de energie van de plek zelf. Je voelt het zodra je tussen de vier markante, oude rode beuken het erf oprijd.

Het is alsof je door een onzichtbare poort gaat, waarbij je door de beuken welkom wordt geheten. Ze laten je landen op de plek. Net zoals ze bij het weggaan de poort weer achter je sluiten.

Wat je ook hebt gedaan, met wie je ook bent geweest, Lara en Hélène en de Vier Rode Beuken zorgen met z’n zessen voor een stevige basis waarin je gewoon kunt zijn”

-Tanja Abbas www.freeforests.org