Reviews

 

Laat hier jouw review achter …

Lees wat onze gasten hebben ervaren …

Stiekem wou ik niet meer weg….

november 16, 2023

Als je kiest om naar een retraite te gaan, hoop je helemaal verzorgd te worden. Want laten we eerlijk zijn, innerlijk werk kost ontzettend veel energie.

Hoe ze het “Bij de Rode Beuken” allemaal voor elkaar hebben, daar neem ik mijn petje voor af. Als je terug komt van een ceremonie en de tafel is gedekt. De verse baksels van Hélène of de Indische rijsttafel van Lara staan klaar, dan weet je dat je in de watten wordt gelegd. Omnomnomnom!!

En dan heb ik het nog niet gehad over het luisterend oor wat deze twee heerlijke vrouwen bieden. Soms kom je uit een ceremonie en wil je even van je af praten, of zoek je even iets luchtigs op. Het is een heel fijn gevoel dat Lara en Hélène altijd in de buurt zijn. Ze zijn één met de accommodatie.

Ik heb mogen slapen in 1 van de leuke caravans. Mijn eigen huisje op wielen voor het weekend. Schoon, fris en van alle gemakken voorzien. En kijk terug op een ontzettend waardevol weekend. Stiekem wou ik niet meer weg….

Maud

Wu Xing Qigong retraite -magische plek-

november 16, 2023

Met een hart vol dankbaarheid en liefde kijk ik terug op een prachtig samenzijn in de Gelderse Achterhoek bij Lara en Len van Bij de Rode Beuken. Samen met mijn lieve collega-vriendin Ria mocht ik daar vorig weekend een Qigong retraite geven waarin we niet alleen Qigong hebben gedaan, maar ook samen met de deelnemers fijn hebben gemediteerd, gefilosofeerd en getafeld.

Thema van Lara en Len was overvloed, wat ook elke minuut en elk uur van de dag voelbaar was. Niet alleen in het overheerlijke eten (ontbijt, lunch, diner) – die Lara en Len voor het overgrote deel zelf klaarmaakten – maar ook in de krachtplek die Bij de Rode Beuken is. Er gaat een zekere rust en aarding uit van deze magische plek in de Gelders Achterhoek die zich boven een waterbron bevindt. Een mooiere plek voor een retraite konden we ons niet wensen!

Ons eigen thema voor de retraite was ingetogenheid en rust wat heel erg past bij de huidige periode van overgang tussen herfst en winter, de yin seizoenen van onze jaargetijden. De meditaties, massages, masterclasses en qigonglessen hadden dit thema als leidraad en een uitwerking die vooral veel nieuwe inzichten heeft gegeven aan ons allemaal. De bijdrage van Lara en Len en Bij de Rode Beuken was hierbij van zo’n mooie aanvullende waarde: ze waren aanwezig en maakten deel uit van, maar traden nooit op de voorgrond. Echt supermooi!

We hebben genoten van de warme houten cabin met palletkachel en de prachtige edelstenen die met zorg daar zijn geplaatst, van de warme massage ruimte, van de eettafel die telkens zo mooi gedekt was en waar heerlijke gerechten voor ons klaarstonden, van de landelijke ruimte om ons heen en het dankoffer dat we als slot met elkaar gebracht hebben om de Aarde en de krachtplek waar we drie dagen mochten verblijven met tastbare natuurlijke voorwerpen als bladeren, bloemen, kruiden, hout, een steen en een veer en woorden als licht, liefde, verbinding, eerbied, dansen en zingen iets terug te geven.

Wij weten het zeker: we komen volgend jaar weer terug!

Yvonne