Zintuigen Workshop

Zin in Zijn

Voor velen van ons is het in het dagelijks leven allemaal heel vanzelfsprekend dat we van alles horen, zien, voelen, proeven en ruiken….maar hoe bewust beleven we al deze impulsen ?

En wat vertellen al deze impulsen ons de hele dag door ?

Onze zintuigen zijn een geschenk waarmee we de wereld om ons heen maar ook onze innerlijke wereld kunnen beleven, bewust en onbewust.

In een overprikkelde wereld kan het op z’n tijd heel ontspannend zijn om je zintuigen opnieuw te ontdekken en een reset te gunnen.

Als kok ben ik bijna dagelijks bezig met het ontdekken en verwerken van veel verschillende ingrediënten, verschillende geuren, smaken en texturen en als ik in de keuken bezig ben speelt er altijd muziek.

Ik heb gemerkt dat als ik de muziek bijna niet bewust waarneem dat de klanken en melodieën mijn kook proces versterken en ondersteunen. Ga ik de muziek bewust horen dan blijkt er altijd een discrepantie te zitten tussen de ingrediënten waar ik mee bezig ben, mijzelf en de klanken van de muziek. In die gevallen pas ik altijd de muziek aan. De keren dat ik de muziek niet aanpaste smaakte het eten serieus anders.

Toen ik bewust ging ervaren wat er in de keuken allemaal gebeurde terwijl ik dacht rustig komkommers te snijden ontstond het idee voor deze workshop.

Ik zou het fantastisch vinden om jou mee te nemen op een reis via jouw zintuigen. De verwondering, verbazing en het plezier van het herontdekken van jouw zintuigen is een prachtige reis waarin je je bewust wordt hoe speciaal  de wereld om je heen en jouw wereld van binnen is.

Mensen die mij kennen weten dat ik vanuit een hele aardse basis werk. De natuur is mijn uitgangspunt en elke dag leer ik weer nieuwe dingen, zie ik iets nieuws, proef ik iets wat ik nog niet kende  en voel ik me verbonden en dat gun ik iedereen 😉

Ik werk in en met mijn omgeving aangevuld en ondersteund met verschillende ingrediënten, cacao, heilige etherische oliën, wierrook, mineralen, stenen en verschillende klank instrumenten

De dag ziet er als volgt uit (maar kan altijd iets anders lopen 😉

  • We beginnen de dag om 10.00 uur met een warm welkom.
  • Daarna geef ik uitleg over wat we die dag gaan doen.
  • Dan is het tijd voor de eerste ervaring die we met behulp van een opdracht die jij gaat uitvoeren doen.
  • Na de oefening is het tijd om jezelf even lekker te verwennen met een heerlijke lunch ! (we kunnen rekening houden met jouw dieet wensen)

Na de lunch doen we gezamenlijk een Cacao ceremonie.

  • In deze ceremonie maken we contact met onze omgeving, ons zelf en met de Cacao openen we bijna letterlijk ons hart voor ons zelf en onze omgeving. De Cacao is geen “drug” maar meer een ingrediënten waarmee je je eigen zintuigen iets meer open zet en bewuster ervaart.
  • We gebruiken hiervoor pure Keith’s Cacao pasta uit Guatemala, speciaal geteeld voor ceremoniële doeleinden.
  • Na de Cacao ceremonie krijg je opnieuw een opdracht die je nog meer inzicht gaat geven aan de hand van jouw zintuigen.
  • Dan is er een korte pauze
  • En vervolgens gaan we langzaam beginnen aan de afronding van de dag die we afsluiten met een klankbeleving.
  • Wil je nog niet naar huis dan kun je een nachtje bij ons blijven slapen dit kan de avond ervoor en/of de avond erna(*).

Tijdens deze hele reis zijn wij er voor jou.

Kun je vragen stellen, belevingen delen of gewoon in stilte zijn.

 

Kosten voor deze workshop zijn € 150,- incl lunch, drankjes en de hele dag door (gezonde) snacks

(*)Wil je 1 of 2 nachtjes blijven slapen(inclusief een avond maaltijd & ontbijt) dan kan dat. Op het aanmeldformulier vind je de tarieven.

Je kunt je met onderstaand formulier aanmelden voor de workshop !

Aanmelding Sjamanistisch Wichelroedelopen
(*) Kosten €135,- per persoon
(*) Pas als wij de betaling hebben ontvangen is jouw aanmelding definitief.
(*) vul hier jouw dieet wensen & allergieën en overige verzoeken in