Cacao Ceremonie

Er zijn vele verschillende manieren om een Cacao Ceremonie vorm te geven en het mooie van Cacao is dat elke ceremonie weer uniek is en volledig past bij degene die de ceremonie vorm heeft gegeven.

Onze Cacao Ceremonie is een ceremonie van eenvoud verbonden met de natuur elementen aarde-lucht-water-vuur

De verbinding met 1 of meerdere van deze elementen maken de Cacao reis tot een persoonlijke en intieme ervaring met de elementen en jezelf.

In een eenvoudige cirkel verbinding creëren we samen een gedragen veld waarin de elementen en wij verbonden worden. Hierdoor is er een veilige bedding voor alles wat je gaat ervaren en beleven.

Cacao is een hart chakra opener een letterlijke hart verwarmer die ongeveer 20min na gedronken te zijn een rustig & mellow gevoel geeft.

Je reist letterlijk even van je hoofd naar je hart

Ieders ervaring is even uniek en is een uitnodiging aan jezelf om even tot rust te komen en de warmte te mogen ervaren van jezelf.

Klinkt zweverig ? Misschien…maar nuchter als dat wij beiden zijn gunnen we iedereen deze ervaring, als is het maar voor 1 keer, om het uit te proberen …..

 

Hoe ziet de Cacao Ceremonie eruit ?

De dag begint met een welkom (zonder koffie, alleen thee of water omdat koffie de werking van de Cacao te niet doet).

Vervolgens verzamelen we rondom het vuur voor de verbindings cirkel waarmee we ons met elkaar maar jij je ook met jezelf verbind. Als deze verbinding er is verbinden we ons met de elementen.

Na deze cirkel van verbinding gaan we samen in onze Ceremoniële ruimte (een houten cabin) bepalen wat jouw persoonlijke intentie is voor de Cacao. Cacao is een intentie drager dus je kan vooraf een vraag of wens uitzetten die je tijdens te bereiding van de Cacao meer geeft.

Als alle intenties aanwezig zijn volgt er een korte uitleg over de Cacao en de manier waarop we deze gaan bereiden om de Cacao vervolgens te gaan bereiden.

Na het drinken van de Cacao is het tijd voor jezelf en zoek je een plekje waar je je prettig voelt. Na ongeveer 20 minuten begint de Cacao zacht te werken.

De Cacao nodigt je uit om je eigen reis te maken en dat kan van alles zijn, soms heb je de behoefte om lekker op te relaxen en in stilte zijn, soms voel je de behoefte om te wandelen of om muziek te maken of om te tekenen, schilderen of iets te creëren maar je kan de Cacao ook inzetten voordat je een workshop of training begint.

Wil je meer weten over het inzetten van Cacao dan ben je van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen !

(*)beschrijf in het opmerkingen veld waar je de Cacao voor wil gaan gebruiken zodat wij gericht meer informatie kunnen verstrekken
(*) beschrijf hier waar je de Cacao voor wil gaan inzetten zodat wij gerichte informatie kunnen verstrekken